Echipa SAMIZDAT

Maria Bîrsan

co-editor șef

Maria a terminat Dreptul.

Se descurcă pe partea de filmare și editare video, având la activ mai multe proiecte independente. O preocupă kitsch-ul, bicicletele, cum să treci peste teamă motivat/ă de furie și proiectele care fac apel la memoria individuală sau colectivă.

Radu Ianoș

co-editor șef

Își pune întrebări despre problemele cu care lumea a învățat să trăiască bine-mersi ignorându-le. Pe el îl cauți atunci când te-ai săturat de dansat și băut la o petrecere și ai vrea să vorbești cu cineva și mai despre lume, secțiune de care se ocupă. Nu e neapărat cel mai priceput când vine vorba de noile tehnologii, dar noroc că nici nu o să mai aibă nevoie de ele când o să devină prinț consort, așa cum râvnește.

Paul Zabet

graphic designer

Se ocupă de tot ce înseamnă vizual la revistă, ceea ce decurge din afinitatea lui pentru graphic design. Cu el poți să vorbești la fel de bine și despre un film de artă pe care l-a văzut a cincea oară și despre ultima memă apărută în cele mai underground grupuri. Are o Minolta pe film de care e foarte încântat și trăiește pe fusul orar din L.A.

Elena Stanciu

redactor
Mai are mereu puțin până să afle ce face cu viața ei, ceea ce nu înseamnă că, între timp, nu face lucruri faine. A terminat Filozofia și a rămas cu o pasiune despre relația dintre antici și contemporani, despre care citește cu plăcere și pe care încearcă să o surprindă la lucru și în afara cărților, în cotidianitate. Acum studiază și Istoria Artei, dansează cât de des poate și vrea să învețe să meargă cu bicicleta vara viitoare.

Ana Velicaru

redactor

E studentă la Matematică și Informatică, dar mai face încă alte 1762 de lucruri, în afară de asta – caligrafiază, cântă, scrie poezie. Bea foarte multă cafea, ca orice artist boem care se respectă. Ana scrie despre artă, dar nu numai.

Alexandra Mitruțoiu

ilustrator

Este studentă la Arte și, în rarele ocazii în care nu este în atelier, o veți găsi cu nasul prin cărți de istoria artei. Cea mai proastă întrebare pe care i-o puteți pune este ce fel de artă produci?, pentru că nici ea nu a găsit un singur răspuns, încă. Iubește cafeaua, benzile desenate, scrisul și impresionismul. Ea se ocupă de ilustrațiile revistei.

Webp.net-resizeimage

Andreea Bruchner

brand communicator

În teorie, este studentă în Anglia, unde învață cum să fie un manager de succes. În practică, face tot ce poate ca să evite matematica și finanțele, în timp ce urmărește îndeaproape strategiile de imagine ale tuturor brandurilor. O găsiți probabil in cafenele specialty, prin parfumerii, încercând să recunoască esențele sau pe la diverși prieteni, discutând vinuri și convingând pe oricine din apropiere să “dea follow pe Instagram la revista Samizdat.”

Teodora Săvoiu

Teodora Săvoiu

redactor

Absolventă de Filosofie, îi plac păsările și se simte ca acasă în orice grădină botanică. Dezbate cu plăcere probleme politice și culturale, fiind interesată în
special de analiza felului în care vorbim despre lucrurile care ne afectează și cum acestea sunt recontextualizate în discursul media. De asemenea, aduce natura în casă crescând plante.

photo5816737143584830214

Luca Nicolaescu

videographer

A studiat film la Bournemouth și aspiră să se facă director de imagine. Știi mereu că o să-și facă apariția când auzi techno minimal bubuind de pe o trotinetă electrică galbenă cu care se dă tot timpul prin oraș.

photo5816737143584830215

Lidia Ilici

videographer

Este studentă la foto – video și o interesează, în general, lumea, arta și tot ce ține de cum trăim și cum ne exprimăm gândurile și ideile. Face fotografie de 5 ani (pe film, de obicei) și video de 2 și crede că sunt cele mai reale moduri de a-și reda ideile și întrebările pe care le tot regăsește în minte. O fascinează mult oamenii și felul în care fiecare percepe diferit realitatea și îi place să aibă experiențe diverse din care mereu descoperă câte ceva.

_MG_5525mod1

Mălina Moncea

Redactor

Mălina este o artistă ieșeancă – a terminat studiile de licență si masterale la Facultatea de Arte Vizuale și Design, secția Foto-Video din Iași. Activează în mediul artelor vizuale și multimedia de 6 ani, domeniile specifice de interes fiind instalația, asamblajul, fotografia, video și sunet. Lucrează în cadru independent de teatru și dans contemporan ca fotograf documentar, grafician și suport tehnic, având colaborări cu Teatrul Fix din Iași, WASP și 4Culture din București, cât si activitate freelance.

Consideră că e necesar ca un artist să își expună punctele de vedere în mai multe medii, textul publicistic fiind relevant în demersul ei creator ca parte din întregirea conceptelor și a cercetării.

22550353_1598161113606957_4088007539118192927_o

Matei Petrache

contributing author

Student la Inginerie Aerospațială, Uber-star si fan activ Dezarticulat. Citește, în medie, 4 editoriale politice pe zi și se identifică cu burtiera unei televiziuni de știri.

Cristian Cealera

fundraiser

Face două lucruri fără de care SAMIZDAT ar fi doar o idee care ne-a venit într-o seară, și atât: face rost de bani și, poate mai important, calmează mereu spiritele atunci când sunt discuții aprinse. Îi place mult viața lui la Drept și de regulă, atunci când spune ceva, nu mai ai nevoie să verifici – așa e.

Webp.net-compress-image

Radu Tică

contributing author

Este la Litere și Filosofie la facultate, iar acasă, pe lângă domeniile astea, studiază emisiunile politice românești din anii ’90-2000 căutând un soi de genealogie a politicii de azi. Dacă nu e acasă și nici la facultate ori se plimbă pe jos sau cu placa, ori e într-un bar de cartier cu prietenii. Prieteni care l-au
poreclit google maps, așa că, dacă te-ai pierdut vreodată, apelează cu încredere la el.